How to open a food & beverage business
WSUK
강좌 소개
홍보/예시 영상
강좌 운영 계획
주차 |
주차명 (주제) |
주차별 학습 목표 |
차시 |
차시명 |
학습내용 |
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1 |
Introduction & deciding on a venue |
· An over view of the program. · Understanding the variables to choosing a venue for your business |
1-1 |
· Location |
1-2 |
· Cost(rent) |
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1-3 |
· Foot Traffic |
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1-4 |
· Surrounding Business |
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2 |
Menu options |
· Understanding the food and beverage that will be sold and how to be able to produce those items. |
2-1 |
· Food Options |
2-2 |
· Beverage Options |
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3 |
Equipment Requirement |
· Understand the equipment needs of a business and how to select and maintain those pieces of equipment. |
3-1 |
· Food Equipment |
3-2 |
· Beverage Equipment |
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3-3 |
· Cleaning Equipment |
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3-4 |
· Other Equipment |
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4 |
Mid-term Exam |
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5 |
Staffing |
· Deciding how to select and train staff that will be required to operate the business. |
4-1 |
· Training staff for Front of House |
4-2 |
· Training staff for Back of House |
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6 |
Decor |
· Understanding what decor is and how to create atmosphere and ambiance. |
5-1 |
· Interior for Back of House |
5-2 |
· Interior for Front of House |
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7 |
Marketing & Advertising |
· Understanding how to market / sell your product and promote your business to grow and be sustainable. |
6-1 |
· Friends and Family |
6-2 |
· Word of Mouth |
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6-3 |
· Local Pulications |
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6-4 |
· Social Media |
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8 |
Final Exam |
강좌운영팀 소개
교수자
- Per Henrik Jonsson 교수
- - [소 속] 현) 우송대학교 글로벌조리학과 조교수
- - [최종학력] MBA – Johannesburg, South Africa
강좌지원팀
- 김태범
- 현) 우송대학교 글로벌조리학과 학부생
강좌 수강 정보
이수/평가정보
평가유형 |
성적반영여부 (점수가중치) |
평가횟수 (평가시기) |
평가 내용 및 방법 |
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형성 평가 |
퀴즈 |
■ Y( 10% ) □ N |
4회 (2,3,5,6주) |
해당 주차에 배운 학습내용에 대해 학습목표 달성 수준을 점검할 수 있도록 10개 내외의 퀴즈 실시. |
토론 |
□ Y( 0% ) □ N |
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과제 |
■ Y( 10% ) □ N |
1회 (5주) |
Assignment 1 – 2page final report |
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총괄 평가 |
중간고사 |
■ Y( 30% ) □ N |
1회 (4주) |
1~3주차 학습한 내용을 종합적용 할 수 있도록 중간고사를 실시하여 평가. * 객관식 및 단답식 문항 출제 |
기말고사 |
■ Y( 50% ) □ N |
1회 (8주) |
1~6주차 학습한 내용을 종합적용 할 수 있도록 기말고사를 실시하여 평가. * 객관식 및 단답식 문항 출제 |
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이수기준 |
( 60 )% |
※ 총 60% 이상 점수 획득 시, 이수증을 발급받을 수 있습니다.
강좌 수준 및 선수요건
이 강좌는 유익한 내용이 다수 포함되어 있습니다.
교재 및 참고문헌
이 강좌는 여러가지 참고자료가 많이 있습니다.
자주 묻는 질문
강좌 교재가 따로 있나요?
교재는 따로 없으며, 학습자료가 제공됩니다.
제목
소제목
내용