수업내용/목표
이 과정은 온라인을 통해 언제 어디서나 수강할 수 있습니다. 학습 경험을 극대화하고 수업 중에 배운 내용을최대한연습할수있도록 소형 로스팅 기계나 양조 장비 같은 재료를 구하는 것이 좋습니다.
이 과정을 마치면 여러분은 커피 세계에 대한 전반적인 지식과 세계 어느 커피숍에서나 일할 수 있는 기본적인커피교육을받게될 것입니다.
주차 |
주차명 (주제) |
주차별 학습 목표 |
차시 |
차시명 |
강좌 운영방법 |
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학습내용 |
수업방법 |
평가방법 |
학습자료 |
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1 |
Introduction |
Professor& Students background |
1-1 |
Introduction |
Vedio (10분*1개) |
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PPT, PDF |
2 |
History & Origin of coffee |
History of coffee over time from legend to facts |
2-1 |
History |
Vedio (20분*1개) |
Assignment |
PPT, PDF |
2-2 |
Coffee seed to cup |
Vedio (10분*1개) |
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2-3 |
Overview of coffee world |
Vedio (10분*1개) |
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3 |
Types of coffee |
Deep dive into different coffee processing methods |
3-1 |
Natural vs Semi Wash vs Wash |
Vedio (20분*1개) |
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PPT, PDF |
3-2 |
ABC of processing |
Vedio (20분*1개) |
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4 |
Different types of coffee varieties |
Understanding the different coffee species and their caracteristics |
4-1 |
Arabica, Robusta & Liberica |
Vedio (20분*1개) |
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PPT, PDF |
5 |
Learning Roasting |
Understanding roasting step by step |
5-1 |
ABC of roasting (TP/ stages) |
Vedio (20분*1개) |
Assignment |
PPT, PDF |
6 |
Roasting simulation |
Overview of the roasting process from a practical point of view |
6-1 |
Roasting simulation |
Vedio (30분*1개) |
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PPT, PDF |
7 |
Review of all material |
Review of all the material covered until week 7 |
7-1 |
Full review of all material |
Vedio (20분*1개) |
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PPT, PDF |
8 |
Mid Term Exam |
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9 |
Selection of coffees |
Get students involved to look into coffee options and provide a selection |
9-1 |
Coffee selections & Website research |
Vedio (20분*1개) |
Quiz |
PPT, PDF |
10 |
Overview of coffee options / Introduction to green beans |
Overview of coffee options & Understanding the coffee green beans and defects |
10-1 |
Overview of the coffees options and voting on the best options / green beans defects |
Vedio (20분*1개) |
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PPT, PDF |
11 |
Roasting |
Understanding roasting and how it affects the flavor and look of the coffee |
11-1 |
Roasting different profiles |
Vedio (20분*1개) |
Quiz |
PPT, PDF |
12 |
ABC of Cupping |
Learn cupping in details |
12-1 |
Learning about cupping coffee |
Vedio (40분*1개) |
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PPT, PDF |
13 |
Cupping & Brewing |
Learn brewing in details |
13-1 |
The ABC of Brewing |
Vedio (30분*1개) |
Assignment |
PPT, PDF |
14 |
Review of all material |
Review of all the material covered until week 15 |
14-1 |
Full review of all material |
Vedio (60분*1개) |
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PPT, PDF |
15 |
Final exam |
과제명 | 퀴즈 | 토론 | 중간고사 | 기말고사 |
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반영비율 | 10% | 30% | 20% | 40% |
※ 총 60% 이상 점수 획득 시, 이수증을 발급받을 수 있습니다.
이 강좌는 유익한 내용이 다수 포함되어 있습니다.
이 강좌는 여러가지 참고자료가 많이 있습니다.
네. 있습니다.
네. 있습니다.
내용